Tips för en läsretreat hemma

Forskning visar att läsning får dig att du stressar av upp till 68 % med bara 6 minuters läsning. Ett enkelt  och billigt sätt att koppla av är att ha en läsretreat hemma. Här är några tips på hur du ska bära dig åt:

– Skapa ett hål i kalendern

Se till att du har åtminstone 6 timmar för läsning. Det kan vara svårt  att motivera att du ”bara ska läsa böcker”. Men du behöver inte motivera varför du inte ska träffa andra människor.  Säg bara att du är upptagen. Om du ska få makt över ditt liv måste du ha integritet

– Ordna två läsplatser

Förbered retreaten genom att ha lite ordning. Se till att ha åtminstone två läsplatser att gå emellan. Förslagsvis ett ställe där du kan ligga och en där du kan sitta och lägga upp fötterna. Se till att ha vatten och ditt favoritsnacks nära till hands.

– Välj böcker

Se till att ha minst två böcker hemma. Kanske en tjockare roman och en serieroman.

– Mat

Ha en färdig lunch hemma eller gå ut och ät på din favoritrestaurang. Ha ditt favoritsnacks och vatten nära din läsplatser

 – Kläder

Klä dig bekvämt.

Pauser, planering

Gör ett schema för dagen. Skriv du upp när du ska börja läsa, när du ska dricka kaffe eller te och när du ska äta. Kroppen är gjord för rörelse och mår inte bra av att vara still under längre perioder. Ställ en timer som ringer var trettionde minut, res dig upp och ta en runda i rummet under 1- 2 minuter. Gå ut och ta en promenad på 30 minuter i samband med din lunch. Lägg bort dina sociala medier. Svara bara i telefonen i nödfall.

 

 

 

»

© 2022 Läs för att odla dina superkrafter. Tema av Anders Norén.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial