Du har lättare att gå ner i vikt om du redovisar din bantningsprocess på Facebook, visar forskning som uppmärksammats under sommaren. 

Att berätta vad vi gör, oavsett om det är IRL eller i sociala medier gör att vi känner oss sedda och det skapar ett socialt tryck, som kan ha positiva eller negativa effekter. 

Nu tänker jag inte fördjupa mig genom att skriva en text om hur vi människor påverkas av våra sociala sammanhang. Det vore bara för dumt att försöka utreda det i en liten bloggtext. 

Istället vill jag berätta för er om Goodreads, ett socialt media för läsintresserade,  med över 10 miljoner användare från stora delar av världen. Förutom att du kan få boktips och läsvänner, har du en möjlighet att uppdatera din egen läsprocess.

Visst går det att anta att en läsprocess kan påverkas positivt av att redovisas på sociala media på samma sätt som studien om bantning visar? 

Idag finns det också olika studier som visar hur läsning kan hjälpa dig att få ett hållbart liv, samtidigt som många inte ger sig tid åt att läsa.  Gå in på Goodreads och kolla i fall det är något som kan vara ett stöd för dig.  

Följ mig gärna på Goodreads