Photo by Adil Zhanbyrbayev on Unsplash

En förändring är ingenting positivt. En förändring är ingenting och allt. Ja; en bombad stad, nyfunnen lycka, en växande tumör, vinst på ett lotteri, vad som helst.

Så varför skriver jag om något så svårdefinierat? För att jag börjat föreställa mig att viljan till förändring ligger bakom alla våra inköp och därför all lyckad försäljning.

I självhjälpsindustrin, det fack som jag tillhör, är det många som lever på kundernas drömmar om att vilja bli någon annan, att bli ny.

Det fina med läsning att du inte behöver välja vem du vill bli, du kan blå många nya människor! Hjärnforskningen visar att en bra läsupplevelse ger nästan samma intryck som egna erfarenheter. När vi reser bort händer det att vi kommer hem med en ny blick. På samma sätt kan den verklighetsflykt som läsningen innebär ge dig nya infallsvinklar på ditt eget liv.

Om du ska uppnå en stabil förändring är det bra om det får ta tid. Annars är det lätt att få en identitetskris och tappa fotfästet.

En bra läsupplevelse får dig kanske att tappa fotfästet för en stund, men det är ändå tryggt. Du kan alltid återvända till dig själv, för att sen ta till dig nya böcker och nya erfarenheter. På så sätt kan du förändras på ditt alldeles egna sätt.

Karin Kraft, Kraft Kulturproduktion